• Koenigsleiten hotel vital alpin Menue
    Restaurant
  • hotel koenigsleiten restaurant

Verwenmomenten

Of u nu de hele dag buiten in de frisse berglucht beweegt, lekker luiert of gewoon de dag op u af laat komen, uiteindelijk heeft iedereen dezelfde wens: goed en lekker eten. Onze Chefkok Fred Dreier weet wat zijn gasten verlangen en zorgt zodoende iedere avond voor zeer gewaardeerde vier gangen menu’s. Voor de bereiding van de variabele menu’s gebruiken onze koks verse en zoveel mogelijk regionale producten, zoals van lokale boeren. Verder zorgt de afwisseling van nationale en internationale gerechten voor een grote diversiteit aan smaken.
Onze keuken is zeer flexibel en houdt in overleg graag rekening met allergieën of speciale dieetwensen. Uw smaak en welzijn gaat ons aan het hart!


Restaurant Zum Kirchenwirt

De lokale bevolking kent ons restaurant onder de naam “Kirchenwirt” en dient als ontmoetingsplek waar het goed toeven is. In de verschillende hoeken van het restaurant, ook wel ‘Stuben’ genoemd, hangt altijd een gezellige sfeer. Hier en daar is gelach te horen en zitten mensen enthousiast hun belevenissen te vertellen.
De huisgasten treffen elkaar bij zowel het ontbijt als het avondeten. In de ochtend kunt u tussen 8:00 en 10:00 uur genieten van ons uitgebreide ontbijtbuffet. Daarbij kunt u kiezen uit verschillende broodsoorten en divers beleg: er zijn meerdere vlees- en kaassoorten en zoet beleg. Ook kunt u kiezen voor muesli, yoghurt, vers fruit en vele andere lekkernijen. Daarnaast zijn er meerdere koude en warme dranken.
Als iedereen ‘s avonds is teruggekeerd van diverse activiteiten, ontmoet men elkaar weer in het restaurant voor een gezellige en heerlijke maaltijd. Het diner bestaat uit vier gangen: een voorgerecht, salade bar, een hoofdgerecht naar keuze en een dessert. Soms is er een thema-buffet georganiseerd, zodat u nog meer afwisseling heeft. In ieder geval zijn de gerechten altijd gevarieerd in nationale, internationale, vegetarische/veganistische gerechten, zodat u tijdens uw verblijf ook een culinaire reis maakt.
Tevens zijn externe gasten van harte welkom in ons restaurant, met name in de gemoedelijke “Bauernstube”. Voor hen heeft onze chefkok een mooie menukaart samengesteld, of kan het menu van de dag gekozen worden.


Zonneterras

Ons zonneterras ligt op het zuiden, zodat u in het zonnetje kunt genieten van het geweldige uitzicht op de Reichenspitzgruppe en de Gerlosplatte! Het terras staat in verbinding met restaurant Zum Kirchenwirt.


Huisbar Pfiffikus

Direct bij het restaurant is ook hotelbar “Pfiffikus”. De bar biedt voldoende ruimte voor een gezellig samenzijn met een aperitief of digestief. Ook overdag kunt u zich zowel alleen als gezamelijk terugtrekken op een fijn plekje aan of rond de bar.


Kaminbar & Pizzeria

Onze Kaminbar biedt een knusse en intieme plek in ons hotel. De sfeer is er losjes en gemoedelijk, waar zowel externe- als hotelgasten te vinden zijn. Tijdens sporthoogtepunten, zoals het WK voetbal, is de Kaminbar dé plek om gezamenlijk naar wedstrijden te kijken. In de winter doet de bar ook dienst als pizzeria. Dan zijn restaurant en bar op een mooie manier verenigd. Dit maakt de Kaminbar ook zeer geschikt voor feesten en partijen, zoals verjaardagen, jubilea, bedrijfsfeesten en meer.