• wellnesshotel koenigsleiten sauna bereich

Ruimte voor lichaam & geest

Eindelijk tijd voor jezelf. Tot rust komen. Loslaten. De dagelijkse beslommeringen vergeten. Dat kan perfect door lekker actief op pad te gaan. In zowel de zomer- als winterperiode biedt Königsleiten hier uitstekende mogelijkheden voor. Een wereld vol actieve mogelijkheden ligt aan uw voeten zodra u het hotel uitstapt. Mocht het weer eens niet zo uitnodigend zijn voor een buiten-dag, biedt de sportruimte een uitkomst aan onze gasten die toch graag hun energie kwijt willen. Onder meer de loopband of hometrainer staan altijd klaar voor verschillende trainingen.

Genoeg gesport? Dan staat er nog 400 m2 rust en ontspanning voor u ter beschikking:


Sauna. Stoom. Hitte.
Onze beide hete sauna’s gaan tot 90 °C. Minder hete opties -bijvoorbeeld om de sausasessie mee af te sluiten- zijn ons sanarium (60 °C), de infraroodcabine of het stoombad met aromatische infusies.

Water. IJs. Verfrissing.
Sebastian Anton Kneipp wist al hoe belangrijk vers, koud water voor onze bloedsomloop is. Zijn waterkuren zijn al meer dan 100 jaar populair. Dus ook in Hotel Königsleiten Vital Alpin: voor optimale verfrissing kunt u gebruik maken van de Kneipp technieken bij de “Kneippbecken” of in de “Eisgrotte”. Uiteraard kan ook simpelweg een koude douche heerlijk verfrissend zijn. Vers en koel bronwater uit de bergen zorgt voor uw interne verfrissing.

Rust. Herstel. Slaap.
Zomaar even een beetje indutten; de fijne ligstoelen in de onstpannende sfeer van de rustruimte nodigen u daartoe uit. Na inspanning, hitte en koude is het lichaam helemaal klaar voor een echt herstel-moment. Ook onder de zonnebank kan je lekker liggen, al is indutten hier niet zo raadzaam... Mocht dat toch gebeuren, gaat deze gelukkig na de ingestelde tijd automatisch uit.