• hotel koenigsleiten winter langlaufen

Langlaufen in een winterparadijs

Langlaufen is waarschijnlijk de meest flexibele wintersport, omdat de sporter zelf bepaalt wanneer, waar en hoe lang hij/zij loopt. De langlaufer hoeft geen rekening te houden met openingstijden: de loipe kan simpelweg worden gebruikt. Ook is de aanschaf van een ticket of dagkaart niet nodig, aangezien de routes vrij toegankelijk zijn. Degene die (ook) in de avond graag nog wat beweging wil kan gebruik maken van een aantal loipen die ’s avonds verlicht zijn. Daarnaast is langlaufen voor alle leeftijdscategorien aan te bevelen. Het niet al te belastend voor de gewrichten en versterkt vrijwel alle spiergroepen. De langlaufer kan het zo inspannend maken als hij of zij wil. Naast de meestal intensieve vrije ‘skating-stijl’ kan ook de klassieke stijl worden beoefend door in het loipe-spoor te blijven. Zo kan de natuurgenieter de tijd nemen voor het maken van foto´s of het bewonderen van het mooie winterlandschap!


Dunne lucht. Uithoudingsvermogen. Natuur.
In Königsleiten kunnen langlaufers een bijzondere ervaring opdoen: op 2.315 meter boven de zeespiegel is een loipe uitgezet van 2,5 kilometer. Dorfbahn Königsleiten brengt u met de gondel naar boven waar de loipe direct naast het bergstation begint. Op hoogte lopen is zeer bevordelijk voor de conditie en is daarom een uitstekende trainingsmethode. In dit geval is het wél verstandig de openingstijden van de lift goed in de gaten te houden!

Als u de smaak van het op hoogte lopen te pakken heeft, kunt u de 12 km lange hoogteloipe in het nabijgelegen Hochkrimml, op de Gerlosplatte, proberen. Ook dat is een geweldige ervaring voor lichaam & geest. Tijdens het langlaufen heeft u een gransdioos uitzicht op de omliggende bergen en Königsleiten.

Overdag. 's Avonds. Diversiteit.
Gevarieerde en prachtige loipes biedt ook het naastgelegen Gerlos in het Tiroler Zillertal. Routes gaan door ongerepte, diep besneeuwde valleien, zoals de 4 km lange Schönachtal loipe. De route begint bij Hotel Oberwirt en is veelal ook voor de schaatsstijl geprepareerd. De Innertal-Funsingau loipe is een stuk korter; de route met een lengte van 3 km loopt van de parkeerplaats naar Hotel Oberwirt in Funsingau. Daar kunt u desgewenst overstappen op de Schönach loipe. Ook de twee gematigde hoogte loipes Stinkmoosalm-Lackenalm (4 km) en Lackenalm-Issalm (3 km) zijn geliefd in Gerlos.
Wie ´s avonds (tot 21.30 uur) nog een rondje wil langlaufen, kan bij Finkenhof in Wald de Rundloipe doen. Overdag kan men in Wald im Pinzgau ook nog kiezen voor een 7 km lange langlaufloipe.