• hotel koenigsleiten winter rodeln

Op de slee, klaar voor de start.. go!

Zin in plezier en actie? Grijp een slee en stuif de rodelbaan naar benee, een hele belevenis! Hoe steiler, hoe sneller en des te beter! De voeten toch maar uitsteken om te remmen voor de bocht. En whoei.. zo met je neus in de poedersneeuw. De volgende keer dus toch maar eerder remmen. Daar gaan we alweer.. Heerlijk!


Joelen. Plezier. Sleeën.
Er is waarschijnlijk echt geen andere winteractiviteit die zo op je lachspieren werkt en gelijktijdig de adrenaline door je lijf doet gieren. Met rodelen -het liefste met vrienden of familie- is plezier gegarandeerd! Ook kan het echt spannend worden zodra je je aan wedstrijdjes gaat wagen. Een zekere eerzucht komt dan toch op en daarmee ook de vraag: is mijn slee sneller, of die van de ander? In dat laatste geval kan je je verlies op het materiaal afschuiven (een kleine insider-tip). Maar wat maakt het eigenlijk ook uit wie als eerste over de finish komt? Het aantal keren joelen moet geteld worden! Want uiteindelijk is de plezier-factor is veel meer waard dan winnen.

Vaardigheid. Bewegingsplezier. Zwaartekracht.
Voor rodelen is niet veel ervaring of een geweldige conditie nodig; met een beetje handigheid en plezier in het bewegen heb je het al snel onder de knie. In principe hoef je alleen maar op de slee te gaan zitten en met beide voeten te remmen voor steile stukken, heuvels en bochten. Het sturen gebeurt met de benen en het lichaamsgewicht. Wil je naar rechts, dan leun je naar rechts en duw je je rechter hak in de sneeuw en wil je naar links, leun dan naar links en duw je linker hak in de sneeuw. Om te remmen duw je beide voetzolen krachtig in de sneeuw, anders ga je in cirkeltjes draaiend naar beneden. De helling van de baan, de zwaartekracht en voor een deel het materiaal bepalen de snelheid. Zo zijn wedstrijdrodels logischerwijs sneller dan de normale rodels. Op de wedstrijdrodel zit men over het algemeen alleen, samen kan beter op een normale rodel. Eigenlijk is het samen ook al snel leuker: het hogere gewicht zorgt voor meer snelheid en het lachen werkt aanstekelijk!

Rodelbaan. Königsleiten. Omgeving.
Direct achter hotel Ursprung begint de 950 m lange rodelbaan. Hotel Ursprung ligt op nog geen kilometer afstand vanaf hotel Königsleiten Vital Alpin; ongeveer 13 minuten lopen.

Een geliefd alternatief zijn de rodelbanen in Krimml: De natuurlijke rodelbaan Schönmoosalm is 2,2 km lang, dagelijks verlicht tot 22.00 uur en alleen aanbevolen voor ervaren rodelaars. De rodelbaan Filzensteinalm in Hochkrimml is dagelijks verlicht tot 21.30 uur en heeft een lengte van 1,5 km.

Het hoogtepunt vindt u in Bramberg: de langste verlichte rodelbaan ter wereld!
Deze is maarliefst 14 kilometer lang en telt 1.300 hoogtemeters. Bramberg is vanuit Königsleiten binnen een half uur met de auto bereikbaar.