• Koenigsleiten hotel vital alpin winter skifahren

Wedel plezier & Carving genot

Een betere uitgangspositie voor de perfecte wintersportvakantie is bijna niet te bedenken: Königsleiten ligt middenin het Zillertal Arena skigebied en Hotel Königsleiten Vital Alpin ligt in het hart van almdorp Königsleiten. Bovendien ligt het hotel nagenoeg direct aan de pistes. Beginners en kinderen kunnen het skiën gelijk buiten de deur oefenen: de oefenpiste is direct naast de ingang van het hotel. Gevorderde skiërs kunnen op kleine loopafstand meteen de moeilijkere pistes opstappen en de hele dag genieten van het gebied.


Skischool. Traditie. Familie.
Skiën en wintersport hebben een lange traditie in het gastgezin Obermoser. In de late jaren 60 werden de eerste stappen genomen ter ontwikkeling van het nieuwe skigebied Königsleiten. De vader van hoteleigenaar Michael Obermoser had destijds een bepalende invloed op in de ontwikkeling van het dorp. Als gecertificeerd ski-instructeur opende hij de eerste skischool in Königsleiten: "Skischool Königsleiten". Tot op de dag van vandaag staat de skischool voor professioneel opgeleide instructeurs en biedt het topkwaliteit aan haar leerlingen. Inmiddels runt de derde generatie de skischool. Het lesprogramma is divers: van ski-cursussen voor beginners en gevorderden tot aan de Snowboard Academy en freeskiing / New School. Als Obermoser gastfamilie zorgen wij natuurlijk voor de beste prijs voor onze gasten in het Hotel Königsleiten Vital Alpin.

Pistes. Plezier. Sneeuwzekerheid.
Het Zillertal Arena is het grootste skigebied in het Zillertal, van Zell am Ziller tot Krimml-Hochkrimml. Met het ruime piste-aanbod spreekt het geliefde gebied wintersporters van alle niveaus aan, van jong tot oud, van beginner tot professional. Bovendien zorgt de tijdige inzet van sneeuwkanonnen voor nagenoeg 100% sneeuwzekerheid. De hoogste bergstations liggen op ongeveer 2.500 meter hoogte.

Culinaire hoogstandjes. Regionaliteit. Après-ski.
Tot een complete skidag behoren -uiteraard naast het skiën- op z’n best een koffiepauze in de ochtend, een stevige lunch, een tussendoortje in de namiddag en weer wat later de aprés-ski. De restaurants van de talrijke berghutten zijn goed ingesteld op de behoeften van de sportende wintergast. Naast een breed scala aan verschillende internationale en nationale gerechten, bieden de keukens ook regionale specialiteiten zoals “Pinzgauer Kasnocken”. De gerechten en drankjes kunt u soms zelf halen in een self-service restaurant, of u laat u bedienen – u kunt een hut kiezen die het beste bij u past. Sommige huttenwaarden bieden beide opties. Na afloop van uw sportieve dag kunt u tijdens het apres-skiën lekker nagenieten, met een drankje tussen de mede-sporters. Dit kan in één van de meerdere après-ski bars in Königsleiten, waarvan de weg terug naar ons hotel gelukkig nooit ver weg is.