• hotel koenigsleiten sommer mountainbike

325 km fietsroutes

Hier gaat je fietsershart sneller kloppen! 325 kilometers staan tot fietsers en mountainbikers hun beschikking, van Salzburg Pinzgau tot in het Tiroler Zillertal. Königsleiten is een goed uitgangspunt voor het maken van mooie dagtochten. De laatste jaren zijn vooral de e-bikes enorm in opkomst. Een stuk lichter, maar toch sportief, verslindt u met de gemotoriseerde mountainbike kilometers over almen, dalen en langs meren. Omdat de e-bikes verschillende standen hebben, kunt u voortdurend zelf bepalen hoeveel trap-ondersteuning u krijgt. Zo kan iedereen naar eigen wens en op eigen niveau bewegen. Als de accu leeg dreigt te raken, kan deze op verschillende oplaadpunten weer worden opgeladen.

Ook de doorgewinterde mountainbikers kunnen hier natuurlijk volledig aan hun trekken komen. Zowel de valleien van het nationaal park als de paden in de Kitzbüheler- en de Zillertaler Alpen bieden adembenemend mooie natuur. Dit maakt alle inspanning meer dan waard!

De “Tauernradweg” is een populair fietspad langs de Salzach in het Pinzgauer Tauern. En terecht: u komt langs talloze interessante bezienswaardigheden en plaatsjes van het Nationaal Park Hohe Tauern.


Andere fietsroutes:

Naar Wald im Pinzgau en terug.
De 35 km lange route naar Wald met circa 700 hoogtemeters wordt als middelzwaar beoordeeld.
Tour beschrijving: Van Königsleiten naar beneden, bij de splitsing naar de Wildgerlostal - langs het Durlassboden stuwmeer naar herberg Finkau - terug naar de Gerlos Alpenstrasse en deze ongeveer 1 km volgen. Rechtsaf over de Plattenstraße naar Gasthof Plattenalm – verder naar Gasthof Duxeralm en vervolgens Alpengasthof Filzstein. Langs de Verbindungsstraße naar de Gerlos Alpenstrasse, deze tot aan Krimml volgen – via de Tauernradweges naar Wald – in het centrum van Wald bij de kerk rechtsaf - via de oude Gerlosstraße terug naar Königsleiten.

Naar Gerlos
Een rit naar het aangrenzende Tiroler Zillertal is al snel de moeite waard. Gerlos ligt op slechts 10 kilometer afstand van Königsleiten, met een hoogteverschil van 350 meter en daarom goed te doen.
Tour beschrijving: Van Königsleiten naar beneden tot het kruispunt - rechts afslaan naar Tirol / Gerlos. Volg de weg naar beneden, na 10 km bent u in het dorp Gerlos. De terugweg is een stuk zwaarder, want dan gaat u via dezelfde weg weer omhoog.