• hotel koenigsleiten sommer wandern

Wegen en paden bewandelen

Deze prachtige omgeving op 1.600 meter hoogte is een walhalla voor wandelaars. Direct vanuit Hotel Königsleiten Vital Alpin voeren talrijke paden naar de mooie toppen van de Kitzbüheler en Zillertaler Alpen en de Hohe Tauern. De Hohe Tauern zijn vooral populair bij ervaren alpinisten, we hebben het dan ook over de hoogste bergen van Oostenrijk (onderdeel van de Alpenhoofdkam). Daarmee vergeleken zien de Kitzbüheler Alpen er met zijn mooie groene weides zacht en vriendelijk uit. Maar onderschat ook deze gemoedelijk ogende bergen niet, het blijven bergen! Raadpleeg daarom altijd een actuele weersvoorspelling voordat u de bergen in trekt en bedenk of de deelnemers fit genoeg zijn voor de wandeling of trektocht. Wij voorzien u graag van actuele informatie en advies.

Als voorproefje op uw bergwandeling kunnen we mooie verhalen en anekdotes over de bergen vertellen. Die zijn er genoeg, aangezien het hotel precies tussen drie bergketens ligt. De bergen en hun verhalen kennen we inmiddels als onze broekzak!


De Kitzbüheler Alpen
Het dorp Königsleiten is gelegen in de Kitzbüheler Alpen. Vanuit Königsleiten kunt u wandelen naar de Ochsenkopf, met zijn 2.469 m de derde hoogste top van dit gebergte. Ook de twee hoogste bergen van de Kitzbüheler Alpen, Kreuzjoch (2.558 m) en Torhelm (2.494 m) zijn dichtbij. Vanuit Königsleiten kunt u tot aan het startpunt van de beklimmingen rijden en daarmee zijn de tochten in een dag te doen.
Twee derde van de Kitzbüheler Alpen ligt in Tirol, een derde in het Salzburger Land. De oost-west lengte is ongeveer 80 km, de breedte circa 25-35 km. De Kitzbüheler Alpen staan bekend om hun zachte gras. In deze regio zijn er tal van skigebieden, zoals het Zillertal Arena, Kitzbühel, Skiwelt-Wilder Kaiser en Saalbach-Hinterglemm-Leogang Fieberbrunn.

De Zillertaler Alpen
Als u vanuit het hotel richting het zuidwesten kijkt heeft u het oostelijke deel van de Zillertaler Alpen, met in het bijzonder de Reichenspitzgruppe mooi in het vizier. Deze Reichenspitzgruppe ligt op de grens van de provincies Tirol en Salzburg, ten noorden van Alpenhoofdkam. Het gebied draagt de naam van zijn hoogste piek: de Reichenspitze (3.303 m).

De Hohe Tauern
Direct aan de Zillertaler Alpen grenzend liggen de Hohe Tauern. Als u vanuit het Hotel van rechts (Reichenspitzgruppe) naar links kijkt (richting het zuidoosten), ziet u het noordwestelijke deel van de Hohe Tauern. Deze hooggebergte-regio is het hoogste in Oostenrijk en de thuisbasis van de hoogste berg van Oostenrijk: de Großglockner (3.798m).